bouvier kennel off soeranda's home
 

Datum - Tijd

 

Over Ons en Route


Albert & Wilma de Zwaan
Doornenkamp 26
8077 SL Hulshorst
tel: 0341-451786
-email-

Lees meer..

Pups

Momenteel geen pups beschikbaarLees meer...

Fotoalbum

Neem een kijkje in ons fotoalbum

Fotoalbum

Trimmen van een bouvier

Alleen het haar dat helemaal uitgegroeid is, mag getrimd worden. Er wordt dan gezegd dat het haar trimrijp is...
Lees meer...

Kampioenstitels

8x Nederlands kampioen 3x Luxemburgs kampioen 4x VDH kampioen 5x Duits kampioen 4x Duits Club kampioen 2x Deens kampioen

Lees meer..

Artikels

Hier hebben we wat artikels staan over de Bouvier
Lees meer..

Links

https://www.houdenvanhonden.nl/
Raad van Beheer

Meer Links

Link naar ons

Link naar ons

Galerij

Trimmen van een bouvier

Alleen het haar dat helemaal uitgegroeid is, mag getrimd worden. Er wordt dan gezegd dat het haar trimrijp is. Het lijkt misschien op een vorm van dierenmishandeling om haar uit de huid van de bouvier te trekken,maar dat is het niet. Als het haar op een deskundige manier in de groeirichting uit de huid wordt getrokken,voelt de bouvier er gewoonlijk niets of weinig van.
 
Op de plekken die wel gevoelig zijn zoals het hoofd, het bovenste deel van de achterbenen en de nek wordt meestal gebruik gemaakt van snijdende trimmessen. Daarmee wordt het haar dus afgesneden en niet uit de huid getrokken.
 
Het trimmen van een bouvier is een arbeidsintensief werk en heel wat anders dan een hond scheren. Bij het trimmen wordt de hoeveelheid haren op de huid verminderd,bij het scheren worden de haren alleen maar korter gemaakt.
 
Omdat scheren veel sneller gaat dan trimmen, worden bouviers helaas nogal eens geschoren en niet getrimd. Laat uw bouvier daarom bij een "bouvier kenner" trimmen en niet bij een willekeurige trimsalon. Natuurlijk is het makkelijker (en goedkoper) om te scheren.
 
Maar de vacht van uw bouvier gaat daar niet beter van worden. Veel jeuk en haaruitval kan (zal) het gevolg zijn. Zie tevens ons aanbod in het hoofdmenu.
Home  |   Nieuws  |   Fotoalbum  |   Over  |   Contact  |  
© 2007 - 2023 off Soeranda's Home    Alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van off Soerand's Home.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto