bouvier kennel off soeranda's home
 

Datum - Tijd

 

Over Ons en Route


Albert & Wilma de Zwaan
Doornenkamp 26
8077 SL Hulshorst
tel: 0341-451786
-email-

Lees meer..

Pups

Momenteel geen pups beschikbaarLees meer...

Fotoalbum

Neem een kijkje in ons fotoalbum

Fotoalbum

Trimmen van een bouvier

Alleen het haar dat helemaal uitgegroeid is, mag getrimd worden. Er wordt dan gezegd dat het haar trimrijp is...
Lees meer...

Kampioenstitels

8x Nederlands kampioen 3x Luxemburgs kampioen 4x VDH kampioen 5x Duits kampioen 4x Duits Club kampioen 2x Deens kampioen

Lees meer..

Artikels

Hier hebben we wat artikels staan over de Bouvier
Lees meer..

Links

https://www.houdenvanhonden.nl/
Raad van Beheer

Meer Links

Link naar ons

Link naar ons

Galerij

Terminologie


Terminologie zoals CAC, CACIB etc..tijdens shows

BOB: Best of Breeds = Beste van het Ras
Nadat alle honden zijn gekeurd moeten de winnaars van iedere klasse(behalve puppyklasse), mits deze een uitmuntend hebben behaald, tegen elkaar lopen voor Beste Reu of de Beste Teef. Nadat de Beste Teef en Beste Reu zijn gekozen strijden deze tegen elkaar om het beste van het ras (BOB) te worden.

BOG: Best of Group = Beste van de groep
Alle BOB’s van elk ras moeten aan het einde van de middag in de erering tegen andere rassen uit dezelfde rasgroep strijden. De winnaar hiervan is Beste van de Groep (BOG).

BIS: Best in Show = Beste van de Show
Nadat je Beste van de Groep bent geworden en alle andere groepen ook zijn gekeurd, moet je het opnemen tegen alle winnaars van de tien rasgroepen. Win je dit, dan kan je dag niet meer stuk want dan ben je Beste van de Show (BIS).

CAC: Certificat d’Apitude au Championnat.
CAC is een kampioenschapspunt die door de Raad van Beheer op kampioenschapsshows en kampioensclubmatches beschikbaar worden gesteld aan de beste reu en beste teef van ieder ras, mits de hond een uitmuntend heeft behaald.
Indien u met de hond vier van deze kampioenschapspunten heeft behaald onder minstens twee verschillende keurmeester op minstens drie verschillende hondenshows kunt u de titel Nederlands Kampioen aanvragen bij het Raad van Beheer.
Dubbele kampioenschapspunten kunt u behalen tijdens de Winner in Amsterdam en tijdens de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging. Bij variëteiten binnen een ras kan gelden dat er minimaal 20 honden moeten zijn ingeschreven, waarvan er 16 daadwerkelijk op de clubmatch aanwezig moeten zijn.

Reserve CAC: De nummer twee van de reuen en teven van ieder ras halen een reserve kampioenschapspunt, mits de hond een uitmuntend heeft behaald. Vier reserve CAC’s kunt u omruilen voor één echte CAC (voor de titel Nederlands Kampioen mag slechts één punt worden opgebouwd uit kwart-punten).

CACIB: Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté
CACIB is het certificaat van de F.C.I. (Fédération Cynologique Internationale), dat beschikbaar wordt gesteld op de Internationale hondenshows en tentoonstellingen. De beste reu en beste teef, mits deze een uitmuntend hebben behaald en deze zijn ingeschreven in de open klasse of kampioensklasse en minimaal 15 maanden of ouder zijn krijgt het certificaat. Met de CACIB kunt u voor de titel Internationaal Schoonheidskampioen gaan.
CACIB is het certificaat van de F.C.I, dat beschikbaar wordt gesteld op internationale tentoonstellingen, zowel aan de beste reu als aan de beste teef, mits deze een uitmuntend behaalden en ingeschreven waren in de openklasse of kampioensklasse en mits zij 15 maanden of ouder zijn. De titel Internationaal Schoonheidskampioen wordt verkregen, indien de hond in minstens drie verschillende landen, waaronder het land van vestiging, onder minstens drie verschillende keurmeesters, vier certificaten heeft behaald.

Reserve CACIB: De nummer twee van de reuen en teven van ieder ras halen een Reserve CACIB, mits de honden een uitmuntend hebben behaald en zijn ingeschreven in de open klasse of kampioensklasse en minimaal 15 maanden of ouder zijn. De reserve CACIB kun je inwisselen voor een CACIB, als de hond die het CACIB behaalde al aan één van de onderstaande criteria voldoet:
1. De hond is al Internationaal Kampioen.
2. Heeft geen 3 complete generaties op de stamboom.
3. Is te jong voor het CACIB (is in verkeerde klasse gestart)
4. Voldoet al aan de FCI vereisten tijdens de show voor de titel Internationaal Kampioen. (in termen van behaalde CACIB
Home  |   Nieuws  |   Fotoalbum  |   Over  |   Contact  |  
© 2007 - 2020 off Soeranda's Home    Alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van off Soerand's Home.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto