bouvier kennel off soeranda's home
 

Datum - Tijd

 

Over Ons en Route


Albert & Wilma de Zwaan
Doornenkamp 26
8077 SL Hulshorst
tel: 0341-451786
-email-

Lees meer..

Pups

Momenteel geen pups beschikbaarLees meer...

Fotoalbum

Neem een kijkje in ons fotoalbum

Fotoalbum

Trimmen van een bouvier

Alleen het haar dat helemaal uitgegroeid is, mag getrimd worden. Er wordt dan gezegd dat het haar trimrijp is...
Lees meer...

Kampioenstitels

8x Nederlands kampioen 3x Luxemburgs kampioen 4x VDH kampioen 5x Duits kampioen 4x Duits Club kampioen 2x Deens kampioen

Lees meer..

Artikels

Hier hebben we wat artikels staan over de Bouvier
Lees meer..

Links

https://www.houdenvanhonden.nl/
Raad van Beheer

Meer Links

Link naar ons

Link naar ons

Galerij

Als uw hond slecht eet....


Als uw hond slecht eet....

In de vrije natuur moet een hond moeite doen om zijn kostje bij elkaar te vangen. In tijden van overvloed is er misschien een dagelijks maal. In tijden van ontbering kan het dagen duren voordat de hond er in slaagt een prooi te verschalken. Voor de wilde hond is dat gewoon een gegeven, hij ligt er geen nacht wakker van. Dat is anders voor ons. Wij zijn gewend aan meerdere dagelijkse maaltijden, vaak zelfs op vaste tijden.Datzelfde geldt voor onze huishonden; zij delen mee in onze dagelijkse routine en krijgen meestal te eten rond dezelfde tijden als wij onze maaltijden nuttigen. Wanneer een hond plotseling niet eet, of slechts weinig eet, is dat vaak een teken dat hij zich niet lekker voelt. Voor ons is dat een van de eerste signalen dat er iets niet in de haak is. Maar soms weigert een hond iedere maaltijd. Wekenlang. Dag in, dag uit. Terwijl hij toch echt niets mankeert. En dat drijft een eigenaar werkelijk tot wanhoop. De eetlust van de ene hond verschilt van die van de andere. De ene hond eet liever ver­spreid over de hele dag, af en toe een paar brokjes verorberend. De andere hond is een echte schrokker en eet zijn maaltijden alsof de duivel hem op de hielen zit.

Honden kunnen om verschillende redenen tijdelijk geen trek hebben. Misschien zijn ze even de kluts kwijt, omdat ze wegens vakantie bij kennissen zijn ondergebracht en daarmee hun vertrouwde omgeving kwijt zijn. Misschien is er plotseling iets veranderd in hun dagelijkse routine, bijvoorbeeld door een eigenaar die – na een periode van thuisblijven door ziekte of gebrek aan werk – ineens weer de deur uitgaat en dagelijks van huis is. Of door bijvoor­beeld een andere hond erbij. Of een baby.

Als een hond niet eet in dergelijke situaties, maakt dat niet veel uit. Meestal herstelt de viervoeter wel weer van zijn stress en gaat hij na enige tijd over tot de orde van de dag.
Een hond is een van de weinige diersoorten die langdurig zonder maaltijden kan zonder dat de stofwisseling stil komt te liggen. Als honden maar wel drinken kan er wei­nig gebeuren. Maar... wij houden er niet van als onze hond een maaltijd overslaat. Of te weinig eet naar onze mening. Niet eten is voor ons een signaal van ziekte. Het maakt ons onrustig. En daarmee begint nu juist zo vaak de misère.

Als een hond slecht eet, komen we in actie. Natuurlijk laten we hem onderzoeken door de dierenarts of hij niet echt ziek is of iets onder de leden heeft. Is dat niet het geval, dan maakt ons die uitslag echter niet vrolijker. We blijven ongerust. En gaan ons met de maaltijden van de hond bemoeien. Soms helpt het de hond ander, smakelijker voer te geven. Dan is het probleem snel opgelost, totdat hij rijp is voor een nieuwe variatie. Soms gaan we met grote ogen naar de hond zitten kijken: 'eet ie of eet ie niet?' Of we houden de bak voor zijn neus, alsof er iets aan zijn reukvermogen zou mankeren (honden ruiken nota bene honderden keren beter dan wij, hun neusoppervlak is 14 keer zo groot als dat van ons, en er zijn naar schatting 40 keer zoveel hersencellen bij het sturen van het reukpro­ces). Of we voeren hem met de hand, waarbij we het 'lekkers' zowat in zijn mond proppen.

Maar zouden we dat nou zelf leuk vinden als we geen trek in eten hadden? Beter is het als baasjes zich helemaal niet bemoeien met het eten van hun viervoeter. Heb je zo'n hond die af en toe met lange tanden eet? Zet zijn eten dan neer en kijk er niet meer naar om. Geef je vers vlees of blik – wat natuurlijk kan bederven of uitdrogen – haal het dan na vijf minuten weg, zonder iets te zeggen en zonder naar de hond te kijken. Mopper niet, praat niet overredend, doe alsof er niets aan de hand is! En bied het later – weer zonder iets te zeggen of naar de hond te kijken – opnieuw aan.
Home  |   Nieuws  |   Fotoalbum  |   Over  |   Contact  |  
© 2007 - 2020 off Soeranda's Home    Alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van off Soerand's Home.    Back to top ↑
e107 Theme by veskoto